Összes oldalmegjelenítés

2016. november 18., péntek

Alkotársak köszöntése

"A csoport célja, hogy megtalálja, és bemutassa Dunavecse kistérségében( Apostag, Szalkszentmárton, Solt, Dunaegyháza, Tass, Kunszentmiklós, Dunavecse) élő amatőr művészeket, de természetesen szeretettel várunk mindenkit, aki amatőr alkotó és szeretné bemutatni az alkotásait. Bármilyen alkotó-tevékenységet folytass, köztünk a helyed,  művészeti ág megkötés nincs..  ' -  szól a felhívás facebook oldalunkon. 
2016. október 15.-e óta létezik ez a kis csoport. Megálmodója, Aranyi Ágota, a Vikár Béla Művelődési ház és Könyvtár Dunavecse igazgatónője volt. Gottit régóta foglalkoztatta az, hogy ismer alkotó, kreatív embereket e kicsiny helyről, de ők nem ismerik egymást, élnek egymás mellett, s titokban tevékenykednek vagy maximum facebookon mutatják meg műveiket. Ő látta ezeket, tetszett neki, és arra gondolt, hogy ideje lenne kilépni az árnyékból! Így történt, hogy egy kiállítás erejéig alkalmat, helyet és lehetőséget kaptunk a bemutatkozásukra. 
5 nő, 5 különböző megjelenés.... 
Végh T. Mónika festő, Braun Beatrix gyöngyékszerek, Németh Dóra grafika, Szarvas Nikoletta süthető gyurma ajándéktárgyak, és Tischler Anna Katalin ( a szerk.) szintén festő. Olyan sikeres és színvonalas kiállítás sikeredett munkáinkból, hogy két héttel meghosszabbított nyitva tartással kellett számolnunk. 
De nem tudtunk leállni. Nem tudtuk azt mondani, hogy itt a vége... 
Végre megtaláltuk egymást, barátokra leltünk, végre kiléphettünk szürke ismeretlenségünkből, miért is csinálnánk úgy, mintha jó lenne - nem lenni... 
Azután egy igen izgalmas és aktív évet tudhattunk magunkénak. Tavasszal az Első Irodalmi Kávéház díszleteit készíthettük, s a rendezvény nagy sikere miatt erre felkérést kaptunk a Második Irodalmi Kávéház színesítésére is. Közben, egy Alkotársak Alkotótábort és Művésztalálkozót is megrendezhettünk, mely négy nap alatt, több, mint 100 aktív résztvevővel működött Dunavecse Művelődési Házában a nyár kellős közepén. Ősszel egy kiállítást rendezhettünk be a Gróf Teleki József Református Kollégium aulájában, kicsivel később pedig átléptük a Duna vonalát, Dunaújvárosban, a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskolában rendezhettünk egy 2018 január 22-ig nyitott kiállítást.
Kustár Boglárka személyében új taggal bővültünk, aki csodás üvegmandaláival, színterápiára épülő spirituális munkáival varázsolt el mindannyiunkat. 
Sajnos, minket is utolért a változás, Végh T. Mónika, azaz a mindenki által kedvelt MonArt távozott köreinkből, kilépett a csoportból, ezután saját maga által működtetett fórumain találkozhatnak képeivel. 
Amatőrök vagyunk, egyikünk sem tanulta azt, amit művel, hobbiként vagy kikapcsolódásként, stresszoldásként hasznosítjuk, gyarapítjuk tudásunkat. Hiszünk abban, hogy az amatőr művészeknek is teremhet babér, meg van a helyünk a világban. Ott kezdődik minden bennünk élő csoda, amikor félre tesszük a taposómalom soros feladatait, s éjszakában, pihenő napokon, műszak előtt, után még csinálunk valamit... Valami mást. Valami egyedi és igazi, gyönyörködtető, lélekmelegítő valamit... Önmagunk kiteljesítésére, álmaink megvalósítására, a bennünk égő láz csillapítására. Határozottan vagyunk és lenni is szeretnénk. 
Ha úgy érzed, köztünk a helyed, keress meg minket bátran! Azóta gyarapodott kis közösségünk fotóssal, bőr-dísz művessel, szövés, fonásban jártas iparművésszel, textilessel, mézeskalácsossal, s reméljük még nincs vége! Terveink szerint bemutatkozási lehetőséget adunk amatőr művészeknek képekkel, rövid ismertetővel, elérhetőségekkel. Kiállításokat, programokat szervezünk, alkotótáborokra is vállalkozhatunk, tanulhatunk egymástól és nem utolsó sorban, személyes megkeresés útján egyedi és kézműves ajándékokat, személyre szóló meglepetéseket rendelhetsz alkalmakra, ünnepekre... 
Tehát, határozottan létezünk! 
Alkotársak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése